Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Веселин Б., подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на руска гражданка
gt

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Веселин Б. (на 49 г.). Той е подсъдим за това, че на 04.06.2015 г., на главен път I-9, пред комплекс „Съни Дей-3”, при управление на лек автомобил, марка „Мерцедес”, движещ се в посока от гр. Бургас към гр. Варна, нарушил правилата за движение и допуснал пътно транспортно произшествие с руската гражданка Тамара Т., пресичаща пътното платно, и по непредпазливост причинил смъртта й – престъпление по чл. 343,  ал. 1, б. „в“, вр. с чл. 342, ал. 1от НК.

На 04.06.2015 г. Веселин Б. управлявал лекия автомобил на прав пътен участък със скорост от 91 км/ч. Максимално позволената скорост е била 60 км/ч. В този момент пострадалата преминала пресичайки пътното платно, а Веселин Б. неуспял да спре на време, тъй като се движел с превишена скорост. От последвалия удар пострадалата получила травма несъвместима с живота, в резултат от което починала.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 27.02.2018 г.


виж още ...