Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван А., подсъдим за даване на подкуп на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт
vf

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван А. (на 34 г.). Той е подсъдим за това, че на 02.02.2017 г. в гр. Камено, област Бургас, дал подкуп – дар, представляващ парична сума от 20 лева на длъжностно лице – полицейски служител, за да не извърши действие по служба – да не изпълни служебното си задължение да състави акт за установяване на административно нарушение на водач на лек автомобил, който бил технически неизправен (поради липса на поставен на моторното превозно средство шумозаглушител), въз основа на който да бъде издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка – временно спиране от движение на пътно превозно средство – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

Управляваният от подсъдимия лек автомобил „БМВ“ бил спрян за проверка от полицейски служители, които възприели, че превозното средство вдига много шум по време на движение. При проверката полицейските служители установяват, че на него не е монтиран шумозаглушител. Служителите на реда уведомили Иван А., че ще му съставят акт за констатиране на административно нарушение. Тогава подсъдимият взел банкнота от 20 лв. и се приближил до полицейския автомобил, като пуснал в него банкнотата. Иван А. бил задържан моментално.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.02.2018 г.


виж още ...