Обвиняемата за грабеж на пенсионер в с. Голем Върбовник остава в ареста. Обвинителните актове за грабежи, внесени от Районните прокуратури в Петрич и Перник през изминалата седмица

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Дупница за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо В.С., извършила грабеж на пенсионер.

Жената е обвинена в това, че на 11.07.2017г. в с. Голем Върбовник, общ. Бобов дол, отнела парична сума в размер на 700 лв. от пенсионер – С.Т., като употребила за това сила. Тя нанесла удар с юмрук в гърдите на пострадалия, след което го ударила с дървен стол по главата.

Обвиняемата В.С. е многократно осъждана за измами и кражби. Понастоящем срещу нея се води и друго досъдебно производство за извършена кражба.

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд двама обвиняеми за извършен грабеж на мъж в гр. Петрич – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 15.10.2014 г., в гр. Петрич, обвиняемият А.Я. умишлено склонил С.Д. да отнеме чужди движими вещи чрез употреба на сила. Той улеснил извършителя на грабежа, като съобщил на мобилен телефон за времето на излизането на пострадалия П. от казино „БАЦ“.

Около 4 ч. сутринта, в района на бившето помощно училище, обвиняемият Д. съборил П. на земята и му нанесъл удари с твърд предмет в областта на главата му и ритници по тялото. След нанесения побой той отнел от пострадалия сумата от 2200 евро и 3200 лева.

Предстои насрочване на съдебно заседание по делото.

По обвинение на Районна прокуратура - Перник за извършен грабеж на подсъдимата скамейка е изправен непълнолетния М. М. Той нападнал жена, като й нанесъл удари в областта на тила и издърпал дамската й чанта. Обвиняемият отнел от пострадалата портмоне със сумата от 100 лв., лични документи, банкова карта, мобилен телефон и хранителни продукти.

Още от Актуално


Още от Публикации и интервюта


Още от Галерия


Новини

Провери преписка