Обвиняемият за убийството на млад мъж във Варна с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Окръжната прокуратура
cd

Варненският окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Венцислав А. Съдебното заседание във Варненския окръжен съд е било разгледано в неделя  в късния следобед и при закрити врати заради бруталния характер на убийството.

36-годишният Венцислав е бил привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор, негов приятел от детството. Първоначалното обвинение, в което Венцислав А. беше привлечен като обвиняем, бе преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин след излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза – по член 116, ал. 1, т. 6 от НК.

Разследването по случая е започнало,  след като на 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404, вход 5 в кв. „Владиславово“. На път за болницата 34-годишният Явор починал.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако то бъде обжалвано, съдебното заседание във въззвивната инстанция ще бъде на 27 февруари 2018 г. 


виж още ...