Непълнолетен е осъден за хулиганство след споразумение с Районна прокуратура – Русе
gt

След споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Русе и одобрено от съда, непълнолетен е осъден за хулиганство.

Д. Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 27.01.2018 г. в град Русе, като непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на деянието и могъл да ръководи постъпките си, в съучастие със С.  М. и В. М., като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл побой на Д.  Н., като му причинил болка и страдание, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Престъпление по чл.325, вр. чл.63, вр. чл.20 от НК.

За извършеното деяние е осъден на лишаване от свобода  за осем  месеца, изпълнението на което на основание чл.69, ал.1 вр. чл.66, от НК е отложил за изпитателен срок от две години.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Случаят беше разкрит и виновното лице осъдено за по-малко от месец,  след самосезиране на Районна прокуратура - гр. Русе по повод публикации в интернет сайтове и телевизии, със заглавие „Брутално тийнейджърско насилие в Русе“ от 06.02.2018 г. Към публикацията беше прикачен видеоклип, на който се вижда как трима младежи нанасят побой на друг младеж.


виж още ...