Наложиха наказание от 6 години „лишаване от свобода“ на Искрен Я., направил опит да пренесе през границата на страната метамфетамин на стойност над 877 000 лв.
dw

Наложиха наказание от 6 години „лишаване от свобода“ на Искрен Я. (на 48 г., от с. Йонково, общ. Исперих, обл. Разград). Той е признал вината си за това, че на неустановена дата и неустановено място на територията на Република България е придобил от неустановено по делото лице и държал 22 пакета високорисково наркотично вещество – метамфетамин,  на обща стойност 877 568 лв., като наркотичното вещество е в особено големи размери –престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. II-ро, предл. IV, вр. ал. 1, предл. III и предл. IV от НК.

Той е признал вината си и за това, че на 13.05.2017 г. около 20.20 ч., на ГКПП-Малко Търново, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция, с лек автомобил „Мерцедес“, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната горепосоченото количество метамфетамин, укрито в задната част на облегалката на задната седалка, както и в резервната гума в багажника на автомобила, като предметът на контрабандата е в особено големи размери, случаят е особено тежък и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – намесата на митническите власти - престъпление по чл. 242, ал. 4, предл. I-во, вр. ал. 2, предл. I-во, вр. чл. 18, ал. 1, вр.чл. 23, ал.,1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.


виж още ...