Наложиха ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Георги В., подсъдим за причиняване на средна телесна повреда на полицейски служител и леки телесни повреди по хулигански подбуди на други две лица
dh

Наложиха ефективно наказание от 2 години  „лишаване от свобода“ на Георги В. Той е признал вината си за това, че на 16.09.2017 г. в гр.Бургас, ж.к.„Славейков“, чрез нанасяне на удари с ръце по лицето, удари с крака в областта на гърба, бутане и дърпане причинил на жена лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр.чл.130, ал.2 от НК.

Той е признал вината си и за това, че на същите дата и място, чрез нанасяне на два удара с юмрук в областта на главата, причинил на мъж, лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр.чл.130, ал.1 от НК.

Георги  В. е признал вината си и за това, че на 16.09.2017 г. в гр.Бургас при условията на опасен рецидив, причинил средна телесна повреда, чрез ритник с крак в областта на дясната ръка на полицейски служител, изразяваща се в травматичен оток на дясна длан с фрактура на главичката на пета дланна кост, довело до трайно затруднение на движението на десен горен крайник за срок от около два месеца при обичайно протичане на оздравителния процес – престъпление по чл.131а, вр.чл.131, ал.2, т.2, вр.чл.129, ал.2, вр.ал.1, вр.чл.29, ал.1, б.„а“ и б.„б“, вр.чл.55, ал.1, т.1 от НК.

Той е признал вината си и за това, че на 16.09.2017 г. в гр.Бургас, в сградата на 02 РУ МВР – Бургас, причинил лека телесна повреда, чрез нанасяне на удар с глава в областта на лицето на същия полицейски служител, при изпълнение на службата му – престъпление по чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК.

Постановеното наказание е общо за всички престъпни деяния.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.


виж още ...