Ефективни наказания за водачи на МПС, шофирали в срока на наказването им по административен ред
vf

Четири месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наложеното наказание на подсъдимия Д. Василев (на 35 години) от с. Соволяно, обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Подсъдимият Василев бил неправоспособен шофьор, но въпреки това управлявал моторно превозно средство, за което бил наказан по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

На 20.01.2018 г. той шофирал товарен автомобил по пътя от с. Соволяно за с. Драговищица, като при разклона за с. Ломница бил спрян за проверка от служители на полицията. Те установили, че Василев управлява МПС в едногодишния срок от наказването му. На Василев бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Василев е многократно осъждан за престъпления от общ характер.

Сключеното между страните споразумение е одобрено от съда.Подсъдимият Б. Георгиев (на 38 години) ще изтърпи наказание от три месеца „Лишаване от свобода“ за същото престъпление. Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Мездра. Вечерта на 24.04.2017 г. осъденият управлявал товарен автомобил „Мерцедес“ по ул. „Христо Ботев“ в града в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране без книжка.


виж още ...