Добилият популярност „автокрадец“ Ярослав Димитров е осъден на „лишаване от свобода“ по споразумение на Софийска районна прокуратура
df

Около 20.00ч. на 13.03.2015 г., обв. Ярослав Димитров се намирал на обществен паркинг, находящ се в гр. София, ул. „Христофор Колумб“ №1. На описаното място бил паркиран и лек автомобил марка „АУДИ“, модел „А6“, собственост на дружество „Б.“, представлявано от св. Ч. Димитров се насочил към описаното превозно средство и  проникнал в него през вратата на водача, след което с помощта на техническо средство – „чип“ /транспордер/, обучен да кореспондира с компютъра на автомобила, го привел в движение и се насочил към единствения работещ изход на паркинга. Действията на обв. Димитров били наблюдавани от свидетелите Б., Д., Д., М. и А. – служители на МВР, по повод провеждана специализирана полицейска акция. Малко преди обв. Димитров да напусне паркинга, пътят му бил препречен от полицейските служители. В резултат на това действие обв. Димитров не разполагал с възможност да направи каквато й да е маневра за да избяга. Поради това, той натиснал рязко педала на акселератора и тръгнал напред, през все още спуснатата бариера. Тъй като пред него стоял служебен полицейски автомобил, обв. Димитров блъснал управлявания от него инкриминиран автомобил в полицейския такъв. Тъй като опитите на Димитров да се отдалечи останали неуспешни, той се заключил в автомобила, а полицейските служители пристъпили към задържането му.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на производството на обв. Димитров е повдигнато обвинение по чл. 346, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК (опит за противозаконно отнемане на чуждо МПС), както и за престъпление по чл. 216, ал. 1 НК (по повод причиненото повреждане на полицейския автомобил). Разследването е приключено, като е внесен обвинителен акт за описаните престъпления. В съдебната фаза на процеса е постигнато споразумение, като на подс. Димитров е определено наказание лишаване от свобода за срок от една година, което  следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


виж още ...