Днес, 09.02.2018 г., Софийска районна прокуратура задържа лице, опитало да извърши взломна кражба от жилище в центъра на столицата вчерашния ден
mj

Около 15.45 часа на 08.02.2018 г., обв. Петър Гигов, разбивайки входната врата на къща, намираща се в гр. София, ул. „Княз Борис“ I, проникнал в жилището, след което взел от помещението съхранявани там ценни вещи, собственост на пострадалия А. Б.; сред които – електронен преводач, кантар и др. Непосредствено след извършване на деянието Гигов бил задържан от служители на МВР, а по случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура. В хода на производството е установено, че Гигов е многократно осъждан, като му е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК, за което законът предвижда  наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 12.02.2018 г., когато ще бъде разгледано и искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


виж още ...