Десет месеца затвор за шофиране без книжка и след употреба на алкохол по споразумение с Районна прокуратура - Мездра
v

Десет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на С. Каменов (на 28 години), след одобрено от съда споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Мездра и защитата на подсъдимия.

Обвинителен акт срещу него е бил внесен за разглеждане от съда по бързо производство, водено за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Около 19:40 ч. на 29.11.2017 г. Каменов управлявал лек автомобил „Опел“ в района на гр. Мездра. Освен, че не притежавал шофьорска книжка, същата вечер той употребил алкохол.

На кръстовището на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и ул. Александър Стамболийски“ той бил спрян за проверка от дежурен патрул на РУ на МВР – Мездра. Било установено, че Каменов няма свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, след което водачът бил тестван за употреба на алкохол с техническо средство. Пробата била положителна и отчела наличие 1.54 промила. На неправоспособния шофьор бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Подсъдимият се ползва с лошо име сред обществеността на квартала, в който живее, и е наказван за нарушения на ЗДвП.


виж още ...