Дела за закани за убийство, хулиганство и причиняване на лека телесна повреда, водени от районните прокуратури в Благоевград и Враца
bg

Обвиняемият К.Б. е предаден на съд от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

 На 15.03.2017 г., в с. Изгрев, той се заканил на три лица с думите - „Ще ви убия, ще ви запаля, ще взема резачката и ще ви срежа един по един“. Подобна закана за убийство спрямо тях се повторила от негова страна няколко седмици по-късно.

За този вид престъпно деяние законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до шест години.

По споразумение с Районна прокуратура – Враца е наложено наказание „Пробация“ на подсъдимия М.Б. за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Той се е признал за виновен за това, че на 16.04.2017 г., в гр. Враца, употребил обидни и вулгарни думи към Е.С. и му нанесъл удар с ръка в областта на главата отзад. Вследствие на това пострадалият паднал, като получил лекостепенно мозъчно сътресение със замъгляване на съзнанието, охлузване и оток на лицето.

Подсъдимият М.Б. в продължение на десет месеца ще се регистрира по настоящ адрес два пъти седмично и ще се явява на срещи с пробационен служител. Освен това той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 180 лева.


виж още ...