АБРО оцени високо действията на прокуратурата в акцията за нерегламентирано разпространение на телевизионни програми, проведена в Кърджали
hy

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори АБРО изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на културата Боил Банов и др., в което оценява високо акцията, проведена под ръководството на Районна прокуратура-Кърджали между 20.01.2020 г. и 22.01.2020 г. В посочения период съвместно със специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГД „БОП“-МВР и Дирекция „Жандармерия“ –ГДНП бяха извършени проверки за нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителите.

В писмото, изпратено от изпълнителния директор на АБРО г-жа Анна Танова, се казва, че осъществената акция „за установяване на нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми на територията на област Кърджали е доказателство за осъзнаването на проблема от компетентните органи и за ясната воля за разрешаването му“.

„АБРО оценява предприетите действия от държавните органи и професионализма им при провеждането на акцията в област Кърджали и изразява готовността си за съдействие при бъдещи действия“, пишат още в писмото до главния прокурор от Асоциацията.


виж още ...