Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа рецидивист, счупил крака на полицай

14 Февруари 2024 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи разследването по досъдебно производство за извършени в гр. Велико Търново кражби на сгъваеми алуминиеви стълби, извършени в периода между 12 и 14.02.2024 г.

Извършителят на деянието е установен от полицейски служители на РУ – Велико Търново, които предприели действия по залавянето му. С.Б., на 47 г., оказал съпротива при ареста, като със стълбата причинил лека телесна повреда на единия полицейски служител, изразяваща се нараняване по крака и ръката, а при последвалите действия по задържането му – фрактура на крака на другия полицай, имаща характер на средна телесна повреда. С.Б. е задържан по реда на ЗМВР. Същият многократно е осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство от РУ – Велико Търново за извършени  престъпления по чл. 196, ал. 1, чл. 131а и 131 ал. 2 от НК – кражба, извършена при условията на опасен рецидив, средна телесна повреда на полицейски служител при условията на опасен рецидив и лека телесна повреда на полицейски служител, което се води под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

С.Б. е привлечен в качеството на обвиняеми за посочените престъпления и с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

Действията по разследването продължават под наблюдение на Окръжна прокуратура - Велико Търново.