6 години лишаване от свобода за подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
ki

45-годишният Александър Т. от Варна, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, получи наказание лишаване от свобода за срок от 6 години  при строг режим. Присъдата на Варненския окръжен съд е била постановена при условията на задочното производство, тъй като преди да бъде привлечен към наказателна отговорност, подсъдимият напуснал адресите, на които живеел в България и бил обявен за международно издирване.

Деянието, за което Александър Т. получи ефективна присъда, е извършено като продължавано престъпление в периода от декември 2010 до 14 март 2011 год.  Като търговски пълномощник на „Смарт петролиум“ ЕООД 45-годишният висшист избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 186 674 лева, като използвал документи с невярно съдържание пред органите по приходите и потвърждавал неистина в подадените пред ТД на НАП във Варна справки-декларации. По този начин приспадал неследващи се данъчни кредити.

Александър Т. е осъждан 15 пъти за кражби и държане с цел разпространение на наркотици. С последната присъда, влязла в сила през февруари 2015 г. също за данъчно престъпление в особено големи размери, извършено от него в качеството му на практически собственик на дружество „КЕС“ ООД, подсъдимият получил наказание 5 години лишаване от свобода. Тогава бюджетът на страната бил ощетен от действията му със 186 662 лева. 


виж още ...