Районна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж за хулиганство

9 Май 2018 г.

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за хулиганство.

Обвинението срещу Иван Т. е за това, че в град Ловеч, за времето от 13.15 часа до 15.00 часа на 28.07.2017 г. при условията на продължавано престъпление и повторност, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Около 13.15 часа на ул. ”П. Евтимий”, пред магазин „Левче” блъснал на земята и наплюл жена от същия град, като й показал среден пръст и крещял „смърт на татарите”. Същият ден около 15.00 часа счупил с камък стъкло на входна врата на жилищен блок, на ул.”Сливница”.    Престъпление по чл.325 вр.  чл.26, вр. чл.28 от НК.

Пострадалата жена работела като акушерка в МБАЛ-Ловеч. На 28.07.2017 г. около 12.00 часа ходила служебно до сградата на Община Ловеч. По обратният път, на ул.”П. Евтимий” забелязала, че срещу нея върви млад мъж, на възраст около 20-25 години, облечен в тъмна тениска и къси гащи. След като мъжът я видял, се насочил към нея и в момента, в който се изравнили я бутнал силно с две ръце. След като жената паднала на земята младият мъж се надвесил над нея и започна да я плюе в лицето, да крещи ”смърт на татарите” и да прави неприличен жест. Пострадалата била силно уплашена  и единствената й мисъл била да избяга възможно най-бързо.

Няколко часа по-късно прибирайки се в блока, в който живее, обвиняемият, с камък, взет от земята, счупил стъклото на входната врата на сградата.

Обвиняемият е осъждан за престъпления от общ характер.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.