По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъден извършител на кражба на ценни вещи от автомобил; деянието е осъществено с помощта на „заглушаващо“ устройство

8 Май 2018 г.

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Владимир Асенов е осъден за  това, че:

На 08.01.2015 г. за времето от 08.30 часа до 08.45 часа в гр. София, кръстовището на  ул. „Екатерина Ненчова” и ул. „Яна Язова”, от лек автомобил марка „Нисан”, модел „Патфайндер”, чрез използване на техническо средство (безжичен бутон за домашен звънец, заглушаващ сигнала на фабрично устройство, предназначено за централно заключване на лек автомобил марка „Нисан”, модел „Патфайндер”, отнел чужди движими вещи - преносим компютър марка „Ейч Пи”, модел „Компакт 6530в“; външна преносима памет, марка „Ласие” с капацитет от 200 гигабайта; зарядно устройство за мобилен телефон марка „Айфон”, модел „5 Ес”; парична сума в чуждестранна валута в размер на 700 евро, равняваща се на стойност в български лева – 1369,08 лева; черна платнена чанта за компютър; връзка с ключове и ключодържател; парична сума в размер на 300 лева, от владението на Р. Ф., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Това представлява престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1,  вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ НК.

На Асенов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.