На 03.05.2018 г. Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило предходния ден кражба от жилище в столицата

4 Май 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

 - На 02.05.2018 г., в гр. София, от жилище, находящо се на първи етаж на кооперация в ж.к. „Лев Толстой“, чрез изкачване през прозореца, е била отнета чужда движима вещ – два броя преносими компютри - „Тошиба“ и „Сони“, както и фотоапарат марка „Сони“, от владението на К. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Васил Василев. Изготвено е постановление за привличане към наказателна отговорност на Василев, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Василев за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 06.05.2018 г., – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.