20 години от своето създаване отбеляза Апелативна прокуратура – Велико Търново

23 Април 2018 г.

Апелативна прокуратура – Велико Търново тържествено отбеляза  20 години от своето създаване в сградата на Музей „Възраждане и учредително събрание“ на 20 април 2018 г.

Апелативният прокурор Огнян Басарболиев благодари на прокурорите  и служителите, бивши и настоящи, за техните усилия, старание, всеотдайност и висок професионализъм.

Госпожа Ася Петрова - заместник на главния прокурор, връчи от името на Главния прокурор почетният знак на Прокуратурата на Република България.

 От името на Висш съдебен съвет господин Огнян Дамянов отличи работата на Апелативна прокуратура с Плакет на Висш съдебен съвет.

Янко Янев председател на АСВТ поздрави прокурорите и им връчи Почетния знак на Апелативен съд В. Търново.

 За своята отлична работа прокуратурата беше поздравена от присъстващите гости: г-жа Мария Нейкова от Инспектората при Висш съдебен съвет, прокурори от Апелативната инстанция, административни ръководители на окръжните прокуратури в апелативната зона.

Скъпи гости на честването  бяха  Аня Димова и Цанко Русев, които са били апелативни прокурори в предходни периоди от съществуването на Апелативната прокуратура и Радко Йончев,  като член на ВСС, в чийто мандат Велико Търново е избран за едно от петте седалища на апелативната инстанция в страната.

Апелативният прокурор Огнян Басарболиев представи ретроспективен филм  „20 години Апелативна прокуратура – Велико Търново“, направен специално за годишнината.