Районна прокуратура-Русе образува досъдебно производство срещу лицe за опит да изтегли пари от чужда банкова сметка

18 Април 2018 г.

В Районна прокуратура гр. Русе е образувано досъдебно наказателно производство срещу лицето В. П. П., за извършено престъпление по чл.212, ал.1 вр. чл. 18, ал.1 от НК, за това, че в началото на 17.04.2018 г., в гр. Русе, е направило опит да изтегли сумата от 6000 лв. от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински частен документ.

 В резултат на проведените оперативни–следствени действия довършването на престъплението е било предотвратено. В. П. П. е близка роднина на лицето титуляр на банковата сметка.

Разследването по случая продължава.

Тази седмица Районна прокуратура-Русе образува досъдебно наказателно производство срещу други три лица  за същото престъплениеи и привлече  в качеството на обвиняеми Б.Х.М., Б.С.А. и П.И.И за това, че в начелото на месец април 2018 г, в гр. Русе, са направили опит да изтеглят значителна сума пари от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински частен документ. В резултат на проведените оперативни–следствени действия довършването на престъплението е било предотвратено.