Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми двама чужденци за незаконно влизане в страната и използване на неистински документи, както и трети чужденец за превеждане през границата без разрешение на чужд гражданин

18 Април 2018 г.

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство 29-годишния Саведра Т., гражданин на Еквадор, за това, че без разрешение на надлежните органи превел през границата на страната друго лице - престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13.04.2018 г. обвиняемият Саведра Т., управлявайки лек автомобил, марка „Форд Фиеста“, с италиански регистрация, се явил на ГКПП - Капитан Андреево – шосе, общ. Свиленград, обл. Хасково, за влизане в България от Турция. По време на проверката било установено,че в автомобила пътувал еквадорският гражданин Гуаманкишпе К., на 31 г., който без съответното разрешение на надлежните органи на властта влязъл в страната. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. На 17.04.2018 г. бързото производство е  внесено за разглеждане в Районен съд-Свиленград.

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство еквадорския гражданин Гуаманкишпе К., на 31 г., за това, че на 13 април 2018 г., на ГКПП-Капитан Андреево, без разрешение на надлежните органи на властта влязъл в страната - престъпления по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че по същото време и място съзнателно ползвал неистински чуждестранен официален документ, а именно: италианска лична карта,  като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс . На 17.04.2018г. бързото производство е внесено за разглеждане в Районен съд-Свиленград.

Районна прокуратура-Свиленград  привлече като обвиняем по бързо производство и алжирския гражданин Йонес Х., 28 год. за това, че на 14 април 2018 г., през ГКПП-Капитан Андреево – шосе, общ. Свиленград, обл. Хасково, влязъл през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта – пестъпление по чл. 279 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че по същото време и място съзнателно ползвал неистински чуждестранен официален документ– испанско разрешително за пребиваване  като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс .Привлечен е в качеството на обвиняем за двете престъпления и е задържан за 72 часа.На 18.04.2018 г.делото е  внесено за разглеждане в Районен съд-Свиленград.