Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинено ПТП столицата, от което е последвала средна телесна повреда

18 Април 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв. Галя Нинчева, за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда)

С внесен от СРП на 18.04.2018 г. обвинителен акт, Галя Нинчева е обвинена в това, че на 07.01.2018 г. около 12.40 часа в гр. София, ж.к. „Христо Смирненски“, при  управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел”, модел „Корса”, по ул. „Без име“, е нарушил правилата за движение по пътищата, установени в Закона за движението по пътищата, при което реализирал ПТП с пешеходец – К. Д. В резултат на това, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Д., изразяваща се в счупване на лява голямопищялна кост в близост до коляното.

Предстои делото срещу Нинчева да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.