По споразумение на Районна прокуратура – Мездра е наложено наказание на шофьор, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол

18 Април 2018 г.

Четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и лишаване от управление на МПС за срок от една година е наказанието, наложено на Сл. Годжовски по одобрено от съда споразумение, сключено между защитника на подсъдимия и Районна прокуратура – Мездра.

Около 21:40 ч. на 01.04.2018 г., до моста над р. Малък Искър в гр. Роман, служителите на РУ на МВР спрели за проверка лек автомобил „Пежо“. Колата била управлявана от двадесет и три годишния водач Сл. Годжовски. Той бил тестван с техническо средство, при което устройството отчело положителната проба от 1,24 промила алкохол в издишвания въздух. Наред с това била установена липсата на обезопасителен триъгълник, пожарогасител и светлоотразителна жилетка. На шофьора били съставени актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, които той подписал без възражения. Образувано било досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

Наложеното наказание е поредно за Годжовски, който през м. август 2016 г. бил санкциониран за шофиране след употреба на алкохол.