Окръжна прокуратура - Хасково внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо марокански поданик, издирван от властите в Кралство Мароко за тероризъм

30 Март 2018 г.

Днес, 30.03.2018 г., Окръжна прокуратура - Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мароканския поданик Науфал З., на 35 г. Същият е бил задържан на територията на Република България на 13.01.2018 г., след като е бил преминал незаконно границата на страната в района на ГПУ - Свиленград.

 Официалната молба за екстрадиция на Науфал З., заедно с документите за екстрадиция по чл. 9 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, е получена в Окръжна прокуратура-Хасково. Науфал З. е издирван от властите в Кралство Мароко за тероризъм. Той е запознат със съдържанието на тези документи в присъствието на защитник и преводач. Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Науфал З.