Окръжната прокуратура във Варна внася искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама, повредили железен път и извършили кражба на части от жп съоръжение

29 Март 2018 г.

Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. Те са били привлечени като обвиняеми по две обвинения – за повреди на железен път, с което е създадена опасност за живота на другиго, и за кражба чрез  използване на техническо средство в съучастие.

На 27 март 2017 г. бил подаден сигнал за кражба от железопътни линии във Варна. След проведени незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия на място органите на реда установили извършителите. Единият от тях – девненецът Йордан Д., действал по време на кражбата от железопътните релси при условията на опасен рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна с цел кражба. По неотложност бил извършен оглед на местопроизшествието, на което разследващите намерили ножицата за рязане, парчета релсови съединители и торба, в която двамата извършители поставили предназначените за кражба отрязани съединители с различна дължина.

Разследването срещу двамата продължава. Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.