По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за пореден случай на проявена агресия при шофиране в столицата, довела до причиняване на телесна повреда

20 Март 2018 г.

На 22.05.2017 г., в гр. София, около 17.00 часа, св. Д. управлявал лек автомобил марка „Тойота“, модел „Айго“, движейки се по бул. „Свети Наум“. Зад него се придвижвал лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“, управляван от обв. Николай Георгиев, заедно с който пътувал и обв. Димитър Вуновски. Обв. Георгиев се движел плътно зад автомобила, управляван от Д., „форсирайки“ двигателя на колата. Д., притеснен от агресивното поведение на обв. Георгиев на пътя, рязко натиснал спирачките на автомобила. В резултата на това, поради неспазена дистанция, автомобилът, управляван от обв. Георгиев, се ударил в този на Д. Последният предложил на обвиняемите Вуновски и Георгиев да съставят протокол за настъпилото ПТП, вместо да сигнализират органите на реда. В отговор, обв. Вуновски се обърнал към него с обидни и нецензурни реплики, изказани на висок глас, след което двамата обвиняеми се приближили към Д., повалили го земята и започнали да му нанасят удари с крака в областта на тялото и главата. В резултат на ударите, Д. получил травматични увреждания, изразяващи се в сътресение на главния мозък и навяхване на шията, както и множество охлузвания по главата и тялото. Свидетел на случилото се станал намиращият се в близост А., който веднага се приближил, като се опитал да преустанови действията на Вуновски и Георгиев. Обв. Вуновски нанесъл удар с юмрук в областта на лявата част на лицето - окото и скулата - на А., в резултат на което му причинил травматични увреждания. Непосредствено след това, двамата обвиняеми се отдалечили с управлявания от Вуновски автомобил в неизвестна посока.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството Вуновски и Георгиев са установени, като им е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК. Разследването е приключено, като на 20.03.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу тях за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.