Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Търговище от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за кражба при опасен рецидив и теглене на пари от чужда карта

15 Март 2018 г.

35-годишният Иван М. от село Лиляк е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена от Търговищкия окръжен съд по искане на прокуратурата. Той е бил привлечен като обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, както и за използването на чужда банкова карта без съгласието на титуляра.

На 11 март тази година обвиняемият отнел мъжка чанта, в която имало мобилен телефон, очила и карта за БДЖ на стойност 115 лева. В чантата опасният рецидивист намерил дебитна карта. Опитал се да плати с нея  покупки, които направил в местен магазин, но не успял, въпреки че разполагал с кода й.  

За извършените две деяния Иван М. бил задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище до произнасянето на съда по исканата постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият е осъждан 9 пъти. Последното ефективно наказание, също за кражба при условията на опасен рецидив, изтърпял в плевенския затвор, откъдето излязъл на 26 април 2016 год.