Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването като е внесен обвинителен акт за грабеж, пострадал от който е непълнолетен

20 Февруари 2018 г.

На 19.12.2016 г., около 15:00 часа, непълнолетният М. П.  се намирал в гр. София, ул. „Войводина могила“. В задния джоб на панталона си той съхранявал притежаван от майка му мобилен телефон марка „Нокия“, модел „Лумия 920“, предоставен му от нея за ползване.

На 19.12.2016 г., около 15:00 часа, непълнолетният М. П.  се намирал в гр. София, ул. „Войводина могила“. В задния джоб на панталона си той съхранявал притежаван от майка му мобилен телефон марка „Нокия“, модел „Лумия 920“, предоставен му от нея за ползване. На същото място се намирал и обв. Асен Светославов, заедно с още едно лице от мъжки пол с неизвестна до момента самоличност. Преминавайки покрай М.П., неустановеното лице го блъснало и П. паднал на земята. В този момент неизвестният извършител нанесъл на П. удар с ръка в дясната част на лицето, в резултат на което очилата му се счупили. В същото време обв. Светославов ударил пострадалия по дясната скула под окото, след което издърпал телефона от джоба му. Непосредствено след това двамата извършители се отдалечили от мястото на извършване на деянието.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на производството Светославов е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК (грабеж, извършен при условията на съучастие). Разследването е приключено, като на 20.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу извършителя за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.