По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно лишаване от свобода на жена, склоняване към проституция и др.

20 Февруари 2018 г.

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража спрямо З.А., на 27 г. , за това, че в гр. Кърджали, за времето от месец  септември  2017 г. до месец февруари 2018 г., противозаконно лишил от свобода 39-годишна жена, като деянието е извършено по мъчителен и опасен начин

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража спрямо З.А., на 27 г. , за това, че в гр. Кърджали, за времето от месец  септември  2017 г. до месец февруари 2018 г., противозаконно лишил от свобода 39-годишна жена, като деянието е извършено по мъчителен и опасен начин – нанасяне на телесни повреди – престъпление по чл. 142а, ал. 4, предл. 1-во и 2-ро, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че за времето от месец септември 2017 г. до февруари  2018 г., като пълнолетно работоспособно лице, продължително време не се е занимавал с общественополезен труд, като получавал нетрудови доходи по непозволен и неморален начин – вземал от същата жена пари, заработени от нея като проститутка – престъпление по чл. 329, ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че за времето от месец септември 2017 г. до февруари 2018 г., склонявал друго лице – 39-годишна жена към проституция, като деянието е извършено с користна цел – престъпление по чл. 155, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че за посочения по-горе период, в гр. Кърджали, 39-годишната жена била извеждана от дома, в който е била противозаконно лишена от свобода, единствено, за да бъде свождана към проституция. Обвиняемият З.А. не я е оставял без наблюдение в нито един момент, включително и докато е била с „клиенти“. Обвиняемият редовно нанасял побой на жената. З.А. твърдял пред близките си, че искал да се ожени за пострадалата. По делото се извършват процесуално-следствени действия.