По споразумения на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени двама шофьори за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества

20 Февруари 2018 г.

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Ердуан Б., на 25 г. за това, че на 23.05.2017 г., в гр. Кърджали шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество – амфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Ердуан Б., на 25 г. за това, че на 23.05.2017 г., в гр. Кърджали шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество – амфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Кърджали, той е осъден на 7 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален “общ” режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 12 месеца.

Ердуан Б. е бил осъждан през 2012 г. – за държане на наркотични вещества, при което му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца условно, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок, и през 2013 г. – за шофиране след употреба на алкохол, при което му е наложено наказание „Пробация“ за срок от 2 години и 6 месеца, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 12 месеца. Съдебното определение е влязло в сила и не подлежи на обжалване.

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Манол Д., на 27 г., за това, че на 08.06.2017 г., в гр. Кърджали управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – кокаин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Районен съд-Кърджали, му е наложено наказание от  5 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален “строг” режим, глоба в размер на 1 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 месеца.

Манол Д. има 6 предходни осъждания – за кражби, шофиране без правоспособност, в едногодишния срок от наказване за същото по административен ред, държане на наркотици, палеж, държане и търговия с огнестрелни оръжия. Съдебното определение е влязло в сила незабавно и не подлежи на обжалване.