По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 21-годишна жена за кражба

20 Февруари 2018 г.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Алтъна А., на 21 г., привлечена като обвиняем по досъдебно производство за това, че на25/26.12.2017 г. в гр. Стара Загора, след предварителен сговор с М.И. и С.Т., като извършител, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на техническо средство, в условията на повторност при немаловажен случай, отнела чужди движими вещи

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Алтъна А., на 21 г., привлечена като обвиняем по досъдебно производство за това, че на25/26.12.2017 г. в гр. Стара Загора, след предварителен сговор с М.И. и С.Т., като извършител, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на техническо средство, в условията на повторност при немаловажен случай, отнела чужди движими вещи: килими, пътеки, завеси, кувертюри, часовник, мобилен телефон, таблет, аудиосистема, тонколони телевизор и др. вещи, от владението на собственика, без негово съгласие с намерението  противозаконно да ги присвои, - престъпление по чл.195,ал.1,т.3,т.4 и т.7 вр. чл.194,ал.1 вр. чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Алтъна А. досъдебно производство е установено, че същата на 25.12.2017 г., след 23:00 часа, заедно със съучастниците си отишла до частен дом в кв.“Лозенец“ в гр. Стара Загора. Собствениците на имота не били в дома си и тримата обвиняеми разбили входната врата и започнали да изнасят техника и части от обзавеждането на дома. На следващата сутрин пострадалия установил, че домът му е бил разбит и липсват множество вещи и сигнализирал органите на полицията. В кратък срок извършителите били установени и заловени.

Обвиняемата е криминално проявена и осъждана многократно (7 пъти) за престъпление от общ характер – кражби и грабежи, които е извършвала. Деянието на 25/26.12.2017 г. г. е извършено след като на 31.01.2016 г. е била освободена от Затвора - Сливен.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Алтъна А.  е извършила престъплението, за което е привлечена като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Алтъна А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.