Румънски гражданин, обявен за издирване с Европейска заповед за арест е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Русе

19 Февруари 2018 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът взе мярка за неотклонение „временно задържане по стража“ за срок от четиридесет дни по отношение на румънски гражданин, на основание издадена Европейска заповед за арест.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът взе мярка за неотклонение „временно задържане по стража“ за срок от четиридесет дни по отношение на румънски гражданин, на основание издадена Европейска заповед за арест. Лицето е задържано на 10.02.2018 г на съвместен ГКПП „Дунав мост“ в гр. Русе  при напускане на страната, като заявило, че пътува от Гърция за Румъния.

Григоре К. е обявен за международно издирване въз основа на валидно решение за задържане  от 02.10.2017 г.  на Кишиневски градски съд  във връзка с извършено на територията на Република Молдова престъпление – нелегално разпространение на наркотични вещества.

Искането на прокуратурата е уважено, като съдът е взел мярка временно задържане под стража на издирваното лице, с оглед осигурявана на присъствието му в производството по екстрадицията.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.