По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишен мъж за противозаконно отнемане на моторно превозно средство с употреба на сила

5 Февруари 2018 г.

По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Касим А., на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 1 февруари 2018 г., в землището на с. Студен Кладенец, общ. Крумовград, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство.

По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Касим А., на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 1 февруари 2018 г., в землището на с. Студен Кладенец, общ. Крумовград, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Грейт Уол Стийд 5“, със софийска регистрация, с намерение за ползване, като за отнемането на превозното средство е употребил сила, изразяваща се в порезна рана, нанесена с нож, в областта на гърдите на И.С., който управлявал автомобила – престъпление по чл. 346 ал.5 предл. Първо във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пострадалият е бил настанен в болница с причинена телесна повреда. Обвиняемият Касим А. е задържан същия ден от органите на МВР в района на с. Силен, обл. Хасково. Разследването по случая продължава. Определението на Районен съд-Крумовград може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.