След одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна наркоразпространител ще изтърпи наказание 1 година и 6 месеца при общ режим

5 Февруари 2018 г.

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Николай Стоянов се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред, призна се за виновен и поиска в съдебно заседание да сключи споразумение.

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Николай Стоянов се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред, призна се за виновен и поиска в съдебно заседание да сключи споразумение. 28-годишният Николай е бил изправен пред Варненския окръжен съд за извършени от него две престъпления - държане на 10 дози марихуана и метамфетамин и за разпространението на марихуана на наркозависим мъж, в периода от 20 април до 27 април 2017 г.

Със споразумение с Окръжната прокуратура във Варна подсъдимият приел да изтърпи наказание 1 година и 6 месеца при първоначално общ режим, както и да заплати направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 550 лева. Иззетите веществени доказателства – електронна везна и наркотични вещества, ще бъдат унищожени.

Състав на Варненския окръжен съд е одобрил споразумението, което е окончателно и влиза в сила веднага.