По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден 38-годишен мъж за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда

5 Февруари 2018 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден Петър П., на 38 г.,за това, че вследствие на нанесена средна телесна повредае причинил по непредпазливост смъртта на82-годишния Т.Т.- престъпление почл. 124, ал.1, предл. Второ вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден Петър П., на 38 г.,за това, че вследствие на нанесена средна телесна повредае причинил по непредпазливост смъртта на82-годишния Т.Т.- престъпление почл. 124, ал.1, предл. Второ вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд-Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода“ засрок от 5 години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

 На 22.04.2013 г. ,в гр. Чирпан,възникнал конфликт между Т. Т., на 82 г.,и Петър П., който му нанесъл побой.Петър П. няколко пъти го съборил на земята, нанесъл ми множество удари с юмрук икрак в областта на гърдите и лицето. В резултат на ударите Т. Т. паднал по гръб,като си ударил главата в акумулаторна батерия, намираща се наблизо. След товаПетър П. се прибрал и оставил пострадалия да лежи на земята. По този начин на Т.Т. били причинениувреждания,представляващи средна телесна повреда. На следващият ден Т. Т. бил открит далежи неподвижен, на мястото, където бил паднал след нанесения му побой.Установено било, че е починал, като смъртта му е в следствие от нанесените мутравматични увреждания.

Присъдата на Окръжен съд-Стара Загора може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.