Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор за неподчинение на органите на реда и причиняване на телесна повреда на полицай

15 Декември 2017 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, който не се подчинил и пречил на органите на реда, и причинил телесна повреда на полицейски служител.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, който не се подчинил и пречил на органите на реда, и причинил телесна повреда на полицейски служител.

Обвинението срещу Даниел С. е за това, че на 30.07.2017 г. на път между с. Велчево и Къпиновски манастир, като водач на лек автомобил Ауди 80, при подаден сигнал за спиране със стоп палка от контролните органи не спрял и продължил движението си. При издадено устно разпореждане от контролните органи да изгаси двигателя и да слезе от автомобила, продължил движението си, с което противозаконно попречил на органите на властта – двама служители в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Велико Търново, да изпълнят задълженията си по Закона за движението по пътищата – да контролират спазването на правилата за движение от всички участници. Престъпление по чл. 270 от НК.

Даниел С. е обвинен и за това, че на 30.07.2017 г. на път между с. Велчево и Къпиновски манастир причинил на служител в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – В. Търново лека телесна повреда, в качеството му на полицейски орган при изпълнение на службата му - престъпление по чл. 131, вр. чл. 130 от НК.

На 30.07.2017 г. обвиняемият и негов познат, решили да отидат до Къпиновския манастир. Пътували с л.а. „Ауди“ 80, собственост на Даниел С., който имал издадено наказателно постановление, което не му било връчено, а лекият автомобил нямал сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Поради тези причини споделил, че не трябвало да го спират полицаи. След като подминали с. Велчево, по пътя за Къпиновския манастир, видели полицейски автомобил, а полицейските служители подали сигнал да спре. Обвиняемият не спрял на подадения му сигнал, а продължил пътя си. Наложило се полицейските служители да го последват и след преследване да го спрат. Когато единият полицай слязъл и тръгнал към автомобила на обвиняемия, Даниел С. вместо да загаси двигателя, потеглил рязко и с автомобила блъснал полицая. След като го ударил обвиняемият изгубил контрол над колата си и се озовал също извън пътя.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.