По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден 42-годишен мъж за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда

13 Декември 2017 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден Христо М., на 42 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с особена дързост и цинизъм – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че причинил телесни повреди на повече от едно лице –  престъпление по чл. 131, ал. 1, г. 4, вр. е чл. 129, ал. 1, вр. е ал. 2, вр. е чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Смолян му е наложил наказание от две години и половина условно с изпитателен срок от  четири години.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден Христо М., на 42 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с особена дързост и цинизъм – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че причинил телесни повреди на повече от едно лице – престъпление по чл. 131, ал. 1, г. 4, вр. е чл. 129, ал. 1, вр. е ал. 2, вр. е чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Смолян му е наложил наказание от две години и половина условно с изпитателен срок от четири години.

На 8 януари 2017 г. в гр. Смолян, Христо М. посетил апартамента на свои познати, като искал да си изясни отношенията с жената, с която доскоро имал близки взаимоотношения. Той влязъл в жилището, като извадил бухалка от ръкава на ризата си, след което ударил с юмрук няколко пъти в лицето мъжа, който живеел в апартамента. Така му причинил средна телесна повреда – избиване на зъби. Христо М. ударил и няколко пъти с бухалката пострадалата жена, като й причинил лека телесна повреда – контузия по гръдния кош и лявата ръка. Той обиждал двамата пострадали, които живеели в апартамента, като за случилото се бил подаден сигнал на тел. 112. По делото са били разпитани свидетели, извършени експертизи и др.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Смолян.