На 04.04.2011 г., Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство

18 Ноември 2011 г.

Във връзка с множеството запитвания, отправени от медиите, към прокуратурата, относно отказа на Сметна палата да завери финансовия отчет на Министерство на земеделието и храните, поради липсващи документи на Изпълнителна агенция по хидромелиорации, намираме за  необходимо да уведоми, че в ...

Във връзка с множеството запитвания, отправени от медиите, към прокуратурата, относно отказа на Сметна палата да завери финансовия отчет на Министерство на земеделието и храните, поради липсващи документи на Изпълнителна агенция по хидромелиорации, намираме за  необходимо да уведоми, че в края на 2010г. прокуратурата е била сезирана от Министъра на земеделието и храните – Мирослав Найденов. Сигналът съдържа данни за унищожени счетоводни записи – годишен финансов отчет на Изпълнителна агенция по хидромелиорации /към момента част от Министерство на земеделието и храните/.

По този повод на 04.04.2011 г., Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова че на неустановена дата, в гр.София, в сградата на Изпълнителна агенция по хидромелиорации, без разрешение на лицето, което администрира компютърна система изтрил или унищожил компютърна програма, съдържаща счетоводни данни, като случаят е немаловажен – престъпление по чл.319Б НК.