Конференция на тема „Противодействие на икономическите престъпления“

16 Май 2011 г.

От 18 до 20 май 2011 г., в хотел „Хисар“ , гр.Хисаря ще се проведе конференция на тема „Противодействие на икономическите престъпления“. Тя се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Баварското държавно министерство на правосъдието и защита на потребителите с ...

От 18 до 20 май 2011 г., в хотел „Хисар“ , гр.Хисаря ще се проведе конференция на тема „Противодействие на икономическите престъпления“. Тя се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Баварското държавно министерство на правосъдието и защита на потребителите с партньорството на Прокуратурата на Република България. Конференцията ще бъде официално открита от г- н Богдан Мирчев - ръководител на фондация “Ханс Зайдел“- България и от д-р Хелмут Палдер – ръководен министерски съветник в Баварското държавно министерство на правосъдието.

Докладите ще засегнат редица теми, свързани с наказателното преследване на икономическите престъпления и поводите за започване на разследване, водене на процес, сътрудничество и представяне на казуси /лектори д-р Роберт Хойзингер и Волфганг Грюндлер, старши прокурори в прокуратура Нюрнберг-Фюрт/; делата по икономически престъпления в съда /лектор Йоаким Екерт, съдия в Окръжен съд в Мюнхен/.