Прокуратурата на Република България

16 Ноември 2010 г.

На 17.11.2010 г. от 11 ч. в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата, ще бъде подписано Споразумение между Прокуратурата на Република България и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 41-то Народно ...

На 17.11.2010 г. от 11 ч. в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата, ще бъде подписано Споразумение между Прокуратурата на Република България и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 41-то Народно събрание за осигуряване на достъп на Комисията до Унифицираната информационна система на Прокуратурата на Република България.

Споразумението ще бъде подписано от г-н Борис Велчев, главен прокурор на Република България и г-н Валентин Николов, председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Съгласно Споразумението Прокуратурата на Република България се задължава да осигури на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика при 41-то Народно събрание достъп до Унифицираната информационна система (УИС) на Прокуратурата. Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика се задължава да осигури използването на информацията от УИС само за цели, свързани с изпълнението на възложените й от закона задължения и при спазване на правилата за информационна и персонална сигурност.

Споразумението се сключва за срок от една година, считано от датата на подписването, като действието му се продължава автоматично всяка следваща година, ако не са постъпили искания за изменение или прекратяване от една от страните в едномесечен срок преди изтичане на срока на споразумението.