Уважаеми колеги,

На 03.05.2010 г. (понеделник) от 9.30 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата в София ще се състои заключителна пресконференция, в рамките на осъществявания от ”Клуб Журналисти срещу корупцията” проект – „ОЛАФ – с лице към европейските ...

Уважаеми колеги,

На 03.05.2010 г. (понеделник) от 9.30 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата в София ще се състои заключителна пресконференция, в рамките на осъществявания от ”Клуб Журналисти срещу корупцията” проект – „ОЛАФ – с лице към европейските граждани. Ролята на международното сътрудничество за противодействие на измамите и злоупотребите с европейски фондове. Интегрирана информационна кампания”, съфинансиран от Европейската комисия (ОЛАФ) по програма „Hercule ІІ-2009”. Проектът се реализира от „Клуб - Журналисти срещу корупцията” в партньорство с Прокуратурата на Р България, Министерство на вътрешните работи, Чешките митници, Прокуратурата на Словакия, Guardia di Finanza на Италия и ZKA на Германия.

Основна тема за дискусия ще бъде ролята на специализираните служби и съдебните институции за успешна борба срещу измамите и злоупотребите с европейски фондове и корупцията. Ще бъде представен опита на Италия и Словакия в тази област. По време на пресконференцията ще бъде показан и документалният филм “ОЛАФ – с лице към европейските граждани” част ІІ.