Конференция на тема „Борба с прането на пари”

3 Февруари 2010 г.

На 4 февруари от 14.00 часа и на 5 февруари 2010 г., в хотел „Централ Парк” – София, ще се проведе конференция за прокурори и съдии на тема „Борба с прането на пари”.

Конференцията се организира от Баварското държавно министерство ...

На 4 февруари от 14.00 часа и на 5 февруари 2010 г., в хотел „Централ Парк” – София, ще се проведе конференция за прокурори и съдии на тема „Борба с прането на пари”.

Конференцията се организира от Баварското държавно министерство на правосъдието и защитата на потребителите (БДМПЗП) и Фондация „Ханс Зайдел”, в сътрудничество с Министерство на правосъдието и Прокуратурата на Република България.

Конференцията ще открие и води д-р Хелмут Палдер – висш министерски съветник в БДМПЗП. За участие в конференцията са поканени съдии, прокурори и следователи, които са ангажирани в борбата с изпирането на пари, както и висши представители на Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи и Върховната касационна прокуратура. От немска страна за лектори са поканени д-р Робърт Шнабл – висш прокурор в Апелативна прокуратура - Мюнхен, г-н Петър Дюке – висш прокурор в Апелативна прокуратура - Нюрнберг и г-н Роберт Бауер от Баварската криминална служба.

По време на конференцията в сравнително-аналитичен план ще бъдат представени и разгледани проблемите свързани с нормативната база, правната регулация и законовата основа за по-ефективна борба с изпирането на пари, особеностите при разследването на този вид престъпления, както и конкретни правни казуси от практиката на немските и българските магистрати. Планираните дискусии следва да допринесат за намирането на правилния подход в борбата с прането на пари.