По споразумение на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим за кражба и причиняване на средна телесна повреда

24 Септември 2020 г.

На 23.09.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Виктор М. за извършени от него престъпления по чл. 195, ал. 1 т. 4, вр. с чл. 194, ал. 1 от НК и по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 04.02.2020 г., около 19,00 ч. в гр.София, кв. „Карпузица“ от етажна площадка на кооперация, чрез използване на техническо средство (режещ инструмент – клещи, с които е срязано защитно метално въже) е отнел чужда движима вещ – велосипед, на стойност 2 719,50 лева от владението на Е. С. без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои.

Виктор М. е признал вината си и за това, че на горепосочената дата и място, чрез нанасяне на удари по тялото на Е. С., е причинил на същия средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на кост на дясната ръка, което увреждане е реализирало трайно затруднение движенията на десния горен крайник за срок по-дълъг от 30 дни.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Виктор М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.