По искане на Районна прокуратура – Сливен бе задържан под стража Тончо Т., обвинен за извършаване на кражба през 2017 година, след което се укрил извън страната

18 Септември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Тончо Т. Той е обвинен за това, че след предварителен сговор с други две лица, чрез разрушаване на преграда, противозаконно отнел чужди движими вещи (на обща стойност 264 лева) от частен имот в село Горно Александрово, общ. Сливен. Престъплението е осъществено на 23.03.2017 г. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, т.4, и т.5 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

След извършване на деянието обвиняемият е напуснал пределите на страната и се укрил. Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура – Сливен е издал Европейска заповед за арест на Тончо Т., който е установен и задържан на територията на Република Гърция. Въз основа на издадената заповед Тончо Т. е предаден на българските власти през месец септември 2020 г.

Определението, с което Районен съд – Сливен е взел мярка за неотклонение спрямо Тончо Т., може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.