Великотърновският апелативен съд уважи становището на прокуратурата и остави в ареста двама обвиняем за държане на  наркотични вещества с цел разпространение

18 Септември 2020 г.

Великотърновският апелативен съд уважи протеста на прокуратурата и  отмени определение на Окръжен съд –Плевен,  с което по отношение на В.В. - обвиняем за държане на наркотични вещества е изменена мярката за неотклонение в подписка и потвърди взетата първоначално мярка за неотклонение задържане под стража, като правилна и законосъобразна. В.В. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Плевен за това, че 30.06.2020 г., в гр. Плевен е държал без надлежно разрешение, с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин.

Великотърновският апелативен съд  остави без уважение искането на друг обвиняем за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че  искането е  неоснователно.  Ц.К. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Ловеч за това, че на 22.04.2020 г, в гр. Ловеч, в съучастие с друго лице без надлежно разрешение по ЗКНВП, произвел с цел разпространение рисково наркотично вещество – кетамин и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин. Апелативен съд – Велико Търново намира, че се налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето и потвърди определената от ОС Ловеч мярка.

Определенията на АС- Велико Търново  не подлежат на обжалване.