По обвинение на Районна прокуратура – Габрово рецидивист бе осъден за извършена кражба

17 Септември 2020 г.

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Габрово и сключено в съдебната фаса споразумение, одобрено от Районен съд –Габрово, рецидивист бе осъден за извършена кражба. 29-годишен жител на с.Поповци, общ.Габрово е признат за виновен за това, че на 10/11.04.2020 г., с. Гъбене, общ. Габрово, при условията на опасен рецидив и чрез използване на технически средства /крик и гаечен ключ/, както и на МПС, отнел чужди движими вещи – 2 бр. автомобилни гуми и 2 бр. автомобилни джанти към тях – от л.а.“Мицубиши Шогун“, собственост на жител на с. Гъбене и на стойност 464 лв., без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал.1 т.2, вр. чл.195 ал.1 т.4, вр. чл.194 ал.1, вр. чл.29 ал.1 б.“б“ от НК.

Подсъдимият е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от досъдебното производство. Отнетите вещи са върнати на собственика им.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда и осъденият Д.И. ще изтърпи наказание 1 година и 3 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.