ОБЯВЯВА за КОНКУРС за заемане на 4 щатни бройки за длъжност „съдебен деловодител“

ПРОКУРАТУРА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СОФИЯ

 

О Б Я В Я В А КОНКУРС

за заемане на 4 /четири/ щатни бройки за длъжността „съдебен деловодител“ в служба „Регистратура и деловодство“ в Окръжна прокуратура София.

I. На основание чл. 91 от ПАПРБ конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

Общи изисквания:

Кандидатът да е лице, което:

  1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. образование – средно.

За заемането на конкурсната длъжност не се изисква трудов стаж и професионален опит.

Специфични изисквания:

  1. компютърна грамотност: MS Office, Internet;
  2. машинопис.

Описание на длъжността:

1.1. Приема и регистрира входящата кореспонденция;

1.2. Изпраща изходящата кореспонденция;

1.3. Осигурява информация за получената и изпратена кореспонденция;               

1.4. Разпределя и направлява постъпилата поща;

1.5. Извършва вписвания в съответните деловодни книги;

1.6. Подрежда новопостъпили документи към висящите дела и преписки;

1.7. Отговаря за подреждането и съхраняването на делата в деловодството;

1.8. Предоставя справки по делата и преписките;

1.9. Подготвя и изпраща до съответната инстанция делата и преписките, по които са постъпили жалби;

1.10. Въвеждат данни в Унифицираната информационна система на ПРБ относно всички преписки, досъдебни производства и относно цялата входяща и изходяща кореспонденция, както и извеждат справочната информация от унифицираната информационна система на Прокуратурата на Република България;

1.11. Подпомага дейността на прокурорите, като извършва компютърна обработка на документите,  изготвя протоколи, удостоверения, служебни бележки и други книжа;

1.12. Извършва и други дейности по Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България /ПАПРБ/, възложени от административния ръководител – окръжен прокурор, прокурорите и съдебния администратор на ОП София.

II. Необходими документи за участие в конкурса.

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Към заявлението се прилагат:

  1. декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност;
  2. заверени преписи от документи за завършено средно образование;
  3. заверени преписи от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионалния опит (при наличието на такива);
  4. медицинско свидетелство за работа;
  5. автобиография;
  6. други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ се попълва от лицето избрано в конкурсната процедура.

 

Място на подаване на документите:

Служба „Регистратура и деловодство“ в Окръжна прокуратура София,  намираща се в гр. София, ул. „Съборна“ № 7, ет. 5, каб. 501.

III. Процедура /Конкурсна комисия:

  1. Разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността;
  2. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата;
  3. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати.

- В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса.

- В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им.

- Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място, на входната врата на сградата на Окръжна прокуратура София, с адрес гр. София,  ул. „Съборна” № 7, както и на сайта на ОП София – http://www.prb.bg/opsofia/bg/.

  1. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа;
  2. Провежда конкурса на допуснатите кандидати чрез събеседване и когато допуснатият кандидат е само един;

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

  • познаване на нормативната уредба, свързана с упражняване на длъжността;
  • познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;
  • професионална мотивация за работа в ПРБ.
  1. Въз основа на проведения конкурс класира кандидатите съобразно получения от тях резултат:

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по показателите, с точки по шестобалната система.  Класират се само тези кандидати, които са получили оценка най-малко 4.50.

  1. В 3-дневен срок от приключване на конкурса представя на административния ръководител-окръжен прокурор протокол от проведения конкурс и документите на класираните кандидати и съобщава на участниците резултата от проведения конкурс на интернет страницата на ОП София -http://www.prb.bg/opsofia/bg/ и/ на общодостъпно място - таблото на входната врата на сградата на Окръжна прокуратура София  в гр. София,&nbsp&nbsp ул. „Съборна” № 7.

Комисията заседава в пълния си състав. За заседанията се води протокол, който се подписва от всички членове. Решения се вземат с обикновено мнозинство и се оформят в протокол.