ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ШУМЕН ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за една щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител” в Окръжна прокуратура-Шумен по чл. 67, ал.1, т.1 от КТ.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ШУМЕН

 

ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за една щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител” в Окръжна прокуратура-Шумен по чл. 67, ал.1, т.1 от КТ.

  1. Описание на длъжността: Съдебният деловодител приема, описва и изпраща всички входящи и изходящи документи, предава ги на съответните служители или прокурори; получава кореспонденцията и я разпределя; изпраща изходящите книжа. Осигурява информация за получената и изпратената кореспонденция. Въвежда информация в Унифицираната информационна система, изготвя справки.
  2. Изисквания за заемане на длъжността: 2.1. Минимални изисквания за кандидатите за длъжността: да са български граждани, гражданин на друга държава – членка на ЕС, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да са навършили пълнолетие; да не са поставени под запрещение; да не са лишени по съответен ред от правото да заемат определена длъжност; да имат завършено средно образование; да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, независимо че са реабилитирани; минимален трудов стаж 2 години; не страдат от психическо заболяване. 2.2. Специфични изисквания за кандидатите за длъжността: квалификация за компютърна грамотност (Word, Excel, Internet); умения за работа с информационни системи; да притежават необходимите нравствени и професионални качества, умение за работа в екип; организираност и експедитивност; работа със статистически данни.
  3. Конкурсът да се проведе на два етапа: по документи и събеседване.
  4. Подаване на документите: Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса в 1-месечен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението за провеждането му в ежедневника. Към заявлението се прилагат следните документи: автобиография; декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на ЕС, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност; заверени преписи от документи за придобито средно образование; заверени преписи от документи за допълнителна квалификация; документ за компютърна грамотност; заверени преписи от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит; медицинско свидетелство за започване на работа; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността, по преценка на кандидата.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ се попълва от лицето избрано в конкурсната процедура.

  1. Длъжностната характеристика за конкурсната длъжност да е на разположение за запознаване на всеки кандидат при подаване на документите при Главния специалист „Човешки ресурси“.
  2. Документите на кандидатите се приемат в деловодството на Окръжна прокуратура Шумен – в сградата на ул.„Съединение” №26, III етаж, стая №321, от 08,30 до 12,00 часа и от 12,30 до 16,30 часа.

Примерни форми на заявление и декларации, длъжностна характеристика както и обявата за конкурса са качени на интернет-страницата на Окръжна прокуратура–Шумен  http://www.prb.bg/bg/opshumen/.

  1. Всички съобщения във връзка с конкурса се обявяват на информационното табло, намиращо се на 3 /трети/ етаж в сградата на Съдебната палата и на интернет-страницата на Окръжна прокуратура – Шумен - http://www.prb.bg/bg/opshumen/.
  2. Начин на провеждане на конкурса - конкурсът ще се проведе на два етапа:

І-ви етап по документи – Комисията разглежда постъпилите заявления, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността. До участие в конкурса се допускат единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата.

- Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати се обявяват не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса. В списъка на допуснатите кандидати се посочват дата, място и час на провеждане на конкурса.

- Недопуснатите кандидати могат да подадат възражение до административния ръководител на Окръжна прокуратура–Шумен в 7-дневен срок от съобщението.

ІІ-ри етап по събеседване – събеседване се провежда и когато допуснатия кандидат е само един.

- Допуснатите до събеседване кандидати се оценяват по въпроси свързани с: изпълнение на длъжността; познаване на нормативната уредба и професионална мотивация за работа в Окръжна прокуратура-Шумен.

- Въз основа на резултатите от проведеното събеседване комисията извършва класиране на кандидатите.

 

Обявата е публикувана във вестник „24 часа“, бр.75/28.03.2024г.

Прикачени документи