Конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител“ в звено „Финансово – стопанска и административна дейност“ на Окръжна прокуратура – Пловдив, Обща администрация

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-ПЛОВДИВ ОБЯВЯВА конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител“ в звено „Финансово – стопанска и административна дейност“ на Окръжна прокуратура – Пловдив, Обща администрация.

Изискания за заемане на длъжността:

  1. Общи изисквания: Кандидатът да е лице, което:
  • е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  • е навършило пълнолетие;
  • не е поставено под запрещение;
  • не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер;
  • не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  • да отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;
  • притежава образование – минимум средно със специалност „Счетоводство и контрол“;
  • професионален опит – не по-малко от 3 години.

 

2.Специфични изисквания:

  • Компютърни умения - работа с MS Office, Internet;.
  • умения за работа със счетоводен софтуер и софтуер за работна заплата;
  • професионален опит в направление ТРЗ;
  • лични делови качества: инициативност, оперативност, комуникативност, способност за работа в екип, способност за работа при кратки срокове.

 

Описание на длъжността: Главен специалист–счетоводител извършва финансово-счетоводна дейност в съответствие със Закона за счетоводството и другите нормативни актове.       Обработва счетоводни документи, свързани с дейността на прокуратурата.Изготвя бюджетни платежни нареждания за безкасово плащане чрез СЕБРА;Изготвя ведомости за работна заплата на персонала;      Завежда регистъра на болничните листове за временна нетрудоспособност, своевременно ги отчита пред НОИ;        Обработва постъпилите справки –декларации за възнаграждения на вещи лица и изготвя сметките за изплатените суми, с дължимите данъци и осигуровки. Изготвя всички справки и декларации, касаещи изплатени възнаграждения, начислени осигуровки и ДОД на магистрати, съдебни служители и вещи лица и осъществява изпращането им в НАП в сроковете по КСО и ЗДФЛ;Изпълнява и други конкретно възложени от главния счетоводител задачи, свързани с длъжността.

Необходими документи:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурс в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.Към заявлението се прилагат: Подробна автобиография; Декларация от кандидата, че е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставен под запрещение и не е лишен от правото да заема определена длъжност; Заверен препис от диплома за завършено образование; Заверени преписи от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит; Медицинско свидетелство за работа; Други документи, удостоверяващи квалификация и опит, по преценка на кандидата.От кандидатите не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ се попълва от лицето избрано в конкурсната процедура.

Начин на провеждане на конкурса:

Конкурсът ще се проведе от комисия, чийто състав се определя с отделна заповед по реда на чл.96 от ПАПРБ.

Конкурсната комисия разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати.В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по – рано от 14 дни от оповестяване на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса.В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им.Списъците се подписват от членовете на комисията и не по – късно от 7 дни след изтичане срока на подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място на таблото за обявления в сградата на прокуратурите в гр.Пловдив, пл.”Съединение” № 3 ет.6, както и на интернет страницата на Окръжна прокуратура – Пловдив https://prb.bg/opplovdiv/bg/karieri. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа, като изрично се посочи възможността за възражение до административния ръководител в 7-дневен срок от съобщаването му. Конкурсът ще се проведе на два етапа.

Първи етап – оценяване по документи. Комисията разглежда документите на допуснатите кандидати и поставя оценка по шестобалната система на отразеното в тях относно: образование и квалификация;професионален опит на същата или сходна длъжност; други качества и умения удостоверени с приложени документи.

Втори етап – събеседване. При събеседването, кандидатите се оценяват по следните показатели:    познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;          познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;        професионална мотивация за работа в ПРБ.

Окончателната оценка от конкурса се формира като средноаритметичното число от получените крайни оценки от двата етапа.

В 3-дневен срок от приключване на конкурса, комисията представя на административния ръководител протокол от проведения конкурс и документите на класираните кандидати.

Със заповед, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Пловдив, определя лицето класирано на първо място, за спечелило конкурса.

Място на подаване на документи: Служба „Регистратура, деловодство и архив“ на Окръжна прокуратура – гр.Пловдив, намираща се в гр.Пловдив, пл.“Съединение“ № 3 ет.6 стая 618, където ще е на разположение длъжностна характеристика за запознаване на кандидатите.

Цялата информация във връзка с конкурса /протоколи от работата на комисията, списъци и други съобщения/ ще се оповестяват своевременно в Интернет – страницата на Окръжна прокуратура – гр.Пловдив и на таблото за обявления в сградата на прокуратурите в гр.Пловдив, пл.”Съединение” № 3 ет.6.

 

Обявата е публикувана във в-к „24 часа“ брой 36 от 12.02.2024г.

Прикачени документи

18 Март 2024 г.
Обновление

С П И С Ъ К

На допуснатите кандидати до участие в конкурса за заемане на една щатна бройка за длъжност „Главен  специалист - счетоводител“ в Окръжна прокуратура – гр. Пловдив

 

  1. Лозка Кацарска
  2. Стиляна Кираджийска
  3. Мария Тодорова-Митова
  4. Атанаска Георгиева

   

Събеседването с кандидатите ще се проведе на 10.04.2024 г. от 10:00 часа в заседателната зала на етаж ІІ в сградата на Прокуратурата в гр. Пловдив, пл. ”Съединение” №3.

Кандидатите да носят документ за самоличност.

 

 

КОНКУРСНА КОМИСИЯ:

8 Април 2024 г.
Обновление

ПРОТОКОЛ

От заседание на комисията назначена със Заповед ОП № 58/05.02.2024 г. относно оценяване по документи на участниците  в обявения със Заповед ОП № 38/05.02.2024 г. конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител”

 

       Днес, 08.04.2024 г., комисията за провеждане на конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител”, назначена със Заповед ОП № 58/14.03.2024 г. на Окръжния прокурор – гр. Пловдив, разгледа приложените документи на допуснатите за участие в конкурса кандидати и извърши оценяване по документи.  

       Съгласно обявения в Заповед ОП № 38/05.02.2024 г. регламент за провеждане на конкурса, всеки член на комисията оцени по шестобалната система отразеното в документите на участниците, касаещо:

  • образование и квалификация;
  • професионален опит на същата или сходна длъжност;
  • други качества и умения удостоверени с приложени документи.

оценяване І етап

 

 

име

оценка 1

оценка 2

оценка 3

крайна оценка

1

Лозка Кацарска

6

6

6

6

2

Стиляна Кираджийска

5,33

5,33

5,50

5,39

3

Мария Тодорова-Митова

5,33

5

5,33

5,22

4

Атанаска Георгиева

5

5

5,17

5,06

 

Протоколът да се обяви в интернет страницата на ОП Пловдив и на таблото за обявления в сградата на прокуратурите в гр. Пловдив, пл. ”Съединение” № 3 ет.VІ.

 

                                               КОНКУРСНА КОМИСИЯ:

11 Април 2024 г.
Обновление

ПРОТОКОЛ

От заседание на комисията назначена със Заповед ОП № 58/14.03.2024 г. относно оценяване въз основа на проведено събеседване с участниците  в обявения със Заповед ОП № 38/05.02.2024 г. конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител”

 

Днес, 10.04.2024 г., комисията за провеждане на конкурс за заемане на 1 /една/ щатна бройка за длъжност „главен специалист - счетоводител”, назначена със Заповед ОП № 58/14.03.2024 г. на Окръжния прокурор – гр. Пловдив проведе събеседване с кандидатите и оценяване въз основа на установените от събеседването качества на всеки един от тях, а именно:

  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;
  • познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;
  • професионална мотивация за работа в ПРБ.

Всеки член на комисията независимо постави оценка, като крайната оценка се формира като средно аритметично от оценките на членовете от комисията.

оценяване ІІ етап

 

име

оценка 1

оценка 2

оценка 3

крайна оценка

1

Лозка Кацарска

6,00

6,00

6,00

6,00

2

Стиляна Кираджийска

5,33

5,33

5,33

5,33

3

Мария Тодорова-Митова

не се

явява

 

 

4

Атанаска Георгиева

5,00

5,00

4,83

4,94

 

Окончателната оценка на кандидатите от проведения конкурс се формира като средноаритметичното число от получените крайни оценки от двата етапа и е:

окончателна оценка

 

име

оценка 1 етап

оценка 2 етап

окончателна оценка

1

Лозка Кацарска

6,00

6,00

6,00

2

Стиляна Кираджийска

5,39

5,33

5,36

3

Мария Тодорова-Митова

5,22

-

-

4

Атанаска Георгиева

5,06

4,94

5,00

 

Въз основа на окончателната оценка, конкурсната комисия извърши класиране на кандидатите:

класиране

 

име

окончателна оценка

1

Лозка Кацарска

6,00

2

Стиляна Кираджийска

5,36

3

Атанаска Георгиева

5,00

 

Комисията обявява класирането на кандидатите чрез публикуване на настоящия протокол в интернет страницата на ОП Пловдив и на таблото за обявления в сградата на прокуратурите в гр.Пловдив, пл.”Съединение” № 3 ет.VІ.

Цялата документация, свързана с организацията и самото провеждане на конкурса ведно с документите на кандидатите да се представят на Административния ръководител на Окръжна прокуратура – гр. Пловдив, на разпореждане.

 

 

                                                               КОНКУРСНА КОМИСИЯ: