Върховна прокуратура съвместно със Софийска градска прокуратура проведе „Ден на отворени врати“

16 Април 2024 г.

На 16.04.2024 г., в деня на българската Конституция и професионален празник на юристите, Върховна прокуратура (ВП) съвместно със Софийска градска прокуратура (СГП) проведоха „Ден на отворени врати“.

Гости в Съдебната палата бяха студенти от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, специалност „Право“ и специалност „Международни отношения“.

Студентите присъстваха на съдебно заседание по дело за двойно убийство, разгледаха Съдебната палата и се срещнаха със заместник-градския прокурор при СГП Десислава Петрова. Прокурор Петрова представи пред  студентите структурата и числеността на магистрати и служители в СГП, организацията на дейността ѝ и същността на работата на прокурора. На зададените от гостите въпроси отговори с конкретни примери и интересни казуси като подчерта, че справедливостта е споделена отговорност на всички държавни власти.

„Денят на отворени врати“ в прокуратурата за поредна година посрещна жадни за знания и опит млади хора, които се запознават с дейността на правораздавателните органи за защита правата на гражданите, с предизвикателствата и отговорността на юридическата професия.